За нас.

Репертоара на БС “Буратино” е разнообразен – от отделни класически тематични и сюжетни танци до самостоятелни балетни спектакли. За всеки творчески сезон БС “Буратино” разполага с балетен спектакъл и концертна програма с продължителност 60 мин. От юни 1999 г., Балетно студио “Буратино” е домакин и организатор на Международен детски балетен фестивал “С любов за танца”, който се провежда през година от 1 до 4 юни.
БС “Буратино” осъществява множество самостоятелни концерти и задгранични турнета. Студиото е концертирало в Македония, Сърбия, Хърватска, Словения, Чехия, Словакия, Гърция, Молдова, Украйна, Русия, Унгария, Австрия, Франция, и Италия. Осъществява съвместни концерти с балетно студио “Артешена” – Верона,Италия. Финансово студиото се обезпечава от Община Пловдив – Отдел “Култура” и постоянни спонсори. Главен художествен ръководител на студиото е Маша Иванова.
Собственият облик, стил и репертоар на БС “Буратино” заемат своето достойно място в културата на гр. Пловдив и радват почитателите на балетното изкуство. БС “Буратино” е притежател на “НАГРАДАТА ПЛОВДИВ” /2004 г., 2010 г. и 2012/ за своите високи постижения в областта на балетното изкуство. Първа награда за изпълнение, актьорско майсторство и костюм, две първи награди за индивидуални изпълнения и първа награда за балетен педагог в Римини, Ричоне на фестивала „Магия Италия“ 2012.
Балетното студио е отворено за предложения относно размени на творчески гостувания с подобни колективи от страната и чужбина при взаимна договореност.